Pupi

2012. október 2. 09:04 • pupi, feldolgozás, video

 

Hát igen. Ez az egyik legnagyobb visszhangot keltő számunk. Gondoltam írok is róla egy külön bejegyzést, ha már olyan sokan kérdeztétek tőlünk, hogy honnan jött az ötlet, hogy feldolgozzuk a számot.

A zenekar "rocker" része, ifjú korában elég sokat halgatta a Wizo nevezetű német punkzenekar szerzeményeit, melyek között megtalálható ennek a számnak egy átdolgozása is. Mivel ezt a három úriember ismerte és szerette, az egyik próbán felvetették, hogy mi lenne, ha megcsinálnánk, olyan "folkerrorosan". Megmutattuk az eredetit (mármint a wizosat), és végül elkészítettük a mi verziónkat is, amolyan "folkerrorosan".

Innentől már csak annyi dolgunk volt, hogy egy szöveget kellett hozzá kreálni. Szerencsére találtunk hozzá az interneten egy fordítást, ami megtetszett mindenkinek (katt). Ezúton is köszönjük a fordítónak, akit sajnos nem találtunk meg. Ezen csak néhány változtatást kellett eszközölni: a városok neveit a zenekarhoz kötődő városokra cseréltük ki, hogy még inkább a sajátunknak érezhessük a feldolgást.

Persze idő közben rátaláltunk az eredeti, 60-as évek beli táncdalfesztiválos verzióra is:

Sőt, kutakodva a neten elég sok feldolgozást lehet találni ehhez a számhoz.

Van szimfonikus metál feldolgozás:

Acapella:

És ilyen is:

És természetesen a végeredmény:

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua