Panyolai hétvége - úúúááá:)

2008. augusztus 14. 14:01 • 4fordance, bürkös, esztergom, fesztivál, nadara, panyola, parno graszt, pálinka

 

Először is annyit, hogy hülye, aki nem jön PANYOLÁRA:)

Most hétvégén, augusztus 8-10ig volt megtartva a III. Panyolai Határmenti Világzenei Napok. Péntek kora délután indultunk,  hogy jó sokat jól érezhessük magunkat. Odafele a buszban már meg volt alapozva a jó hangulat - lásd a videót nemsokára:) - és odaérve már tényleg igen emelkedettek voltunk:) Persze sikerült egyből egy kicsit botrányosan bevonulni. Épp Lacikáék / Bürkös zenekar/ játszott a színpadon, mi meg a színpad mellett elkocsikézva persze odadudáltunk nekik, ami a műsor közepén nem volt túl jó gondolat. Utólag is elnézést érte a szervezőknek.

No, de ezen gyorsan túltettük magunkat, felvettük a csajozós sztédzspasszt, mánazonnal felvásároltuk a fél panyolai pólókészletet, úgyhogy mondhatni kivételesen egyenruhában léptünk fel:)

Előttünk még zenélt a Bürkös zenekar, aztán Szalóki Ágiék, mind mind igen zsír színvonalon. A zenekar meg addig melegített a koncira, ki így, ki úgy...

Közvetlenül a buli előtt még Vera bébi meg Herczku Ági megitták Panyola Pível a bemelegítő diópálinkát, aztán irány a színpad.

folk error heczku

Hát  mit is mondjunk... Mint Kapcától megtudtuk, ez a zenekar 50. koncertje, ezért ezt mindenképp méltóan akartuk megünnepelni, amire a legeslegalkalmasabb helyszín Panyola  volt. Hát, mi szétpörögtük a sznpadon az tuti, a közönség meg a nézőtéren. Toma hangmesterünk elmondása szerint mintha a semmiből nőtt volna ki hirtelen vagy 500 ember, akik aztán tényleg atom szétpörögték a bulit. Karcsival az élen:)  Aki állandóan bennt volt a biztonsági sávban, próbálták a biztonságiak kikísérni, dehát Karcsi csak maradjon má:) Aztán visszatapsolásnál fel is jött a színpadra, és  még jobban felhergelte a közönséget, akik aztán ütemes FOLKERROR és LACIKA üvöltéssel visszacsábítttak minket a színpadra. Nem mintha nagyon le akartunk volna menni:)

folk error
Homályos őrület a színpadon

Lényeg a lényeg, igen igen ütősre és nagyon jó hangulatúra sikeredett az 50. buláj. Majd a fotókon meg a videón tuti látszani fog. Na meg a FESZTV-sek összefoglalójában is. Üdv innen nekik is:)

A buli után meg jött az őrület. Kinyílt a panyolais hűtő, előkerültek a hangszerek, és hajnalba nyúló örömzenélést-ivást tartottunk, amit a szálláson, ami Olcsvapátiban volt, még jobban fokoztunk. Bár ez a rész zeneileg már kevésbé volt értékelhető, hangulatilag viszont nagyon jó volt:)

Másnap - szombat

...igen nehezen sikerült felkelni, szét is csíptek a szúnyogok az udvaron, jött a kurva nagy eső is, de muszáj volt indulni Esztergomba, 4FORDANCE nagyműsorra. Irány Panyola, gyógyleves, irány Nyíregy, felvettük a banda másik felét, aztán őrült tempóban Esztergom, hogy el ne késsünk. Pihenő nuku, mindenki szétülte a s...ét. Már a helyszin parkolójában voltunk, amikor hívtak minket a táncosfiúk, hogy sajna nem lesz ma zenélés... Kis dermedt csend, aztán bementünk. Suzukis óriásbuli, kb 50 toitoi, orjásszínpad, kivetítő, Bikini, Irigymirigy stb... De mivel ott is volt vihar, ezért 2 órás csúszás volt, és persze hogy a mi közös műsorunkat rövidítették le, és nem volt idő felpakolni se, ezért mi jöhettünk haza. Hát nem volt túl heppi senkise. Végülis végigutaztuk az egész napot, ott voltunk, készen álltunk és jöhetünk haza. Az anyagiakról meg annyit... ez nem publikus.

Nodesebaj, irány egy kajálda, pizzatéma, hagymaleves stb, Nyíregyháza, Debrecen, pihi, nyugi.

vasárnap - vissza Panyolára

Hát persze hogy visszamentünk  páran, mivel aznap volt Nadara, meg Técsőiek, meg PARNOGRASZT:) Jippijéé. Ha már Azfeszten szétpörögtük, csak megtesszük Panyolán is:)

Tehát Attis, én meg ZÜLÜ meg Barbi visszamentünk, tutajoztunk a Szamoson, ittunk pálinkát a révházban, a színpadnál, a színpad mögött, ahol csak lehetett. Közbe megjött Puca is 4 francia spanjával, hogy megmutassa nekik milyen egy igazi jó fasza magyar buli.

folk error szamos
Tutajozás a Szamos tó....őőő folyón:D

A Nadaráról kicsit lemaradtam, bár nem is annyira sajnálom, mert nem az Alexandra vagy ki énekelt, nekem meg muszáj volt Parnós Brekit megitatni egy két ez azzal:) Aztán Parn bulin le a cipőkkel, széttáncolás mezítláb, üvöltés torokszakadtából, meg óriás buli.

Utána meg közös zenélgetés az öltözőben a fiúkkal meg a panyolai pálinkákkal, utána a büfében közös Parno-Nadara táncház. Hát nagyon zsír volt. Zülüke szétmuzsikálta magát a Parnóékkal, a bőgős meg is mondta neki a tutit, hogy én figyeltelek, jól küldöd:)

Legvégén Karcsi barátunk felajánlotta a fullos vendégházát, hogy ott aludhatunk. Mégegyszer nagyon nagy köszi érte neki, és aki arra jár és ot akar aludni, mindenképp nézzen be hozzá is:)

Hát nagyjából így telt el nekünk a panyolai hétvége.

Mindenkinek tiszta szívvel ajánljuk a falut meglátogatásra, teljesen mindegy milyen időpontban, hiszen ott mindig kedvesek az emberek, mindig jó a pálinka, mindig jó a hangulat, kedves kis falu nagyon szép környezetben.

Úgyhogy irány Panyola:)

Üdv PanyolaPínek, a polgármester úrnak, Prixinek, a szpíkernek, a Mediartosoknak, Parnóéknak, a kedves idős néniknek akik a kajcsikat nyomták, és mindenkinek akit kihagytunk, meg aki ott volt

 

/folkerror.blog.hu-ról másolva, publikálás: 2008.08.14. 14:01/

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua