Folk Error - a jobb oldali zenekar!???

2009. május 29. 22:55 • debrecen, interjú, jobboldal, montázs, muzsika, riport

 

Üdv nektek! Régen írtam, dehát sajna nagyon el vagyunk foglalva azzal a tudattal, hogy lassan tényleg megjeleni az új cd, és a honlapunk is megújul majd, de oda ígérjük, szorgalmasabban fogunk írkálni. De itt lehet ez lesz az utolsó post. Főleg, ha a tartalma miatt ránkküldik a NBH-t meg a mittoménmit:D

 

Szóval, a következő információ jutott el hozzánk:

Van egy nagyon nagy multú zenei fesztivál BAZ megyében, ahol a világzene, népzene meg mindenféle jeles képviselői szoktak fellépni, szép középkori környezetben...;)

Felmerült a Folk Error zenekar is, mint fellépő. Állítólag nagy nagy gondolkodás előzte meg a döntést, hogy hát fellépjen e a zenekar, vagy sem. Végülis a következőképpen döntöttek:

A FOLK ERROR INKÁBB MÉGSE LÉPJEN FEL, MERT EGY JOBB OLDALI ZENEKAR

 

Na, emmá zsír:D:D

Azt tudni kell a zenekarról, hogy a létezésünktől az egyik legtávolabb álló dolog a politika. Természetesen minden tagnak megvan a saját beállítódottsága, de mi nem azért vagyunk, nem azért megyünk zenélni, hogy bárkinek is alakítsuk a politikai meggyőződését, vagy támogassuk bármelyik oldalt. Sőt, soha nem is fogunk ehhez kapcsolódó rendezvényeken feltünően állást fogalni (persze van az a pénz:D:D de itt elvekről van szó)

Mi, mint zenekar nem politizálunk, nem foglalunk állást egyik oldalon se, mi egyszerűen csak szeretnénk ezt az életérzést, ezt a kultúrát, hagyományt, a népzenét népszerűsíteni, és a halgatósággal közösen jól érezni magunkat nézettől függetlenül.

De ha már jobb oldaliak lettünk, egy kicsit elgondolkoztam a dolgokon.

Két dolog vetődött fel bennem:

- ezek szerint ez a rendezvény egy szörnyű kommunista buli lehet, ahol a szemét náci jobboldaliaknak nincsen helye, mert még a végén össze-vissza narancsoznak mindent

- a másik dolog az érdekesebb; mi népzenét játszunk kicsit másképp. Nem iredenta dalokat, nem századfordulós katonadalokat, semmi nagy Magyarország, semmi pusztuljon ez meg az a népcsoport satöbbi. Akkor vajon mitől lettünk jobboldalinak titulált zenekar?

És rájöttem!

Hát ezek szerint aki a népzenét, a hagyományt, a nemzeti örökségünket szereti, az már tuti csak jobboldali lehet...

Hmmmm....

Érdekes.

Mindenesetre volt már koncertünkön atom szoci ugyanúgy, ahogy b közép szurkolók, tarajos pankok és szkínhedek, sőt, romák és más nemzetiségek. Jaj, most jut eszembe hogy már többször felléptünk Debrecenben, és félig debreceni gyökerek... (freudi elszólás:D) akarom mondani debreceni gyökerűek vagyunk, és mint tudjuk, Debrecen jobboldali városvezetésű... Akkor lehet emiatt van? Viszont soha nem támogatott minket agyon a város, szóval nem hiszem.

Viszont felléptünk minden egyes órjás pártrendezvényen, minden pártén, ahogy az alábbi képek is jól mutatják:


/Orbán Viktorral egy Fidesz rendezvényen/

 


/A vörös spanokkal se vetjük meg a jófajta igenezést/

 


/Mi állunk Ibolya mögött/

 


/Tevékeny részesei vagyunk a liberális kampánynak is/

 


/Sőt még a jófajta parlamenti tüntetéseken is rendszerint résztveszünk/

 

 

 

Végezetül megelőzve minden további ilyen problémát, hogy milyen nézeteink is vannak, sok gondolkozás után megfogalmaztam a zenekar politikai beállítódottságát:

A Folk Error a világ egyik

szélsőjobboldalimérsékeltenközépliberális-

nacionalistakomcsifideszesősmszpskisgazda

zenekara.

Csak hogy félreértés ne essék:D

 

Plusz infó:

Szemfüles riporterünk megtalálta egy echte jobboldali buliban a zenekar vezetőjét, és a zenekar hegedűsét, akikkel a zenekar és a jobb oldal kapcsolatáról beszélgettünk (érdemes megfigyelni a háttérben a durva szélsőjobboldali aktivistákat)

 

 

 

 Jól tessék átolvasni, mert lehet holnapra megfenyeget a zenekar titkosszolgálata, hogy mánazonnal szedjem le a belsős infókat:)

 

/folkerror.blog.hu-ról másolva, publikálás: 2009.05.29. 22:55/

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua