Folk Error – Móri bornapok

2010. október 4. 13:52 • kaland, koncert, mór, utazás

 

Szombat: este negyed kilenc körül megcsörrent a telefonom:

- Szia Züzü! Mondd!

- Szia Balázs! Mit csinálsz holnap este?

- Hááát, eddig semmi nincs, miért mi lenne.

- Hívott a Böszörményi Gergely, hogy lenne egy koncert...

- Nekem jó, legyen!

- Oké, csőőőő!

- Cső!

 

Még érkezett egy sms, hogy délután öt körül kellene odaérnünk Mórra.

Vasárnap: reggel fél hétkor kelés, gyorsan megcsinálni az aznapra betervezett és mindenképp elvégezendő munkát. Szerencsére kilenc körülre meg is volt :)

Ismét telefon:

- Szia, Levi vagyok! Már felhívtam vagy öt helyet, és nem sikerült buszt szereznem, nem tudod megkérdezni?

- Hát megpróbálhatom...

Innen is nagy köszi Serra Gyurinak a segítségért.

Közben tegnapról még megvolt az információ, hogy Attisnak végképp megadta magát a ládája, szóval még egy telefon, köszönet Szempinek is a cuccért!

 

Persze a telefonáradat ezzel még nem merült ki:

- Szia Attis, Balázs vagyok! El tudunk menni majd a buszért, mert Levinek úgy fél tizenkettőig dolga van.

- Oké, 11-re érted megyek.

- Rendben.

Összeszedtük a dolgokat, irány a próbaterem. Persze közben még Nádas Petit is el kellett érni, aki előző este csoport-bulin volt, aztán ilyenkor sosem lehet tudni, hogy eljutott-e hozzá az információ. Persze nem vette fel elsőre a telefont...

Lényeg a lényegben fél egy körül sikerült elindulni a próbateremből felpakolva. Természetesen Peti hangszere fenn volt Pesten, szóval azért még el kellett mennünk. Aztán Székesfehérvár körül összefutottunk Züzüékkel egy benzinkútnál, beszéltünk egy pár szót, aztán mentünk is tovább, el ne késsünk. Meg is érkeztünk rendben. Következő probléma: hogyan tudjuk megközelíteni a színpadot autóval? Nagy nehezen ezt is sikerült megoldani, bár a koncert után majdnem úja kellett tervezni az útvonalat :)

Na egy kis szusszanás, és végre tudtunk beszélni egy pár szót, amikor is kiderült számomra, hogy azért e sietség, mert a Holdviola betegség miatt sajnos lemondani kényszerült a koncertet. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy mielőbbi gyógyulást kívánjak Zsófinak.

Elérkezett a felpakolás ideje, gyorsan felszambáztuk a cuccokat, és hála a profi hangosításnak, néhány perces késéssel el is tudtuk kezdeni a koncertet. Persze az eddig ki is maradt, hogy Vera nem tudott eljönni a koncertre, így Végh Zsuzsi segített ki minket, őt már láthattátok velünk a debreceni könyvnapos, vagy a diósgyőri koncerten. Le is ment a koncert, és bár a közönségnek szerintem tetszett, a hideg ellenére csak néhányan perdültek táncra.

Móri Ezerjó

/Ajándék Móri Ezerjó, majd jól megisszuk/

 

Egy gyors szusszanás után azonban gyorsan le kellett pakolni a színpadról, mert a következő fellépő, a Pál Utcai Fiúk már teljes menetfelszereléssel várta, hogy elkezdhessen zenélni.

Elérkezett a hazaindulás ideje. Nagy kalandok árán sikerül kikecmeregnünk a színpadtól. Pesten viszont nem találkoztunk egy útba eső gyros-ossal sem, így mindenféle burgerekkel kellett kielégítenünk éjszakai éhségünket. Debrecenben még kipakoltunk, visszavittük a buszt, de ez már nem is olyan érdekes...

 

Legközelebb október 15. Debrecen, Perényi 1, ha addig nem történik hasonló eset :)

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua