Érdekesség:) ETHNOKOL

2008. szeptember 30. 12:49 • dezsőházi, ethnokol, könczei, krippa, nyíregyháza, video, rtl klub

 

Aki ma nem volt rest rendes emberhez méltón felkelni reggel 7kor mondjuk, az láthatta a Kapca álltal igen favorizált RTL Klub Reggeli című műsorában az ETHNOKOL zenekart. Én mondjuk lemaradtam róla nagyjából, mert bár felkeltem egy polgármesteri hivatalbeli feljelentésügyi csendháborításosi megjelenés miatt, de azért az utolsó számot még elkaptam.

Ha valakinek ez nem sikerült, annak itt a videó:

/figyelmesen nézzétek, lehet lesznek benne ismerősök/

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash

/swflash.cab#version=9,0,0,0" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">

             
 

Na akkor. Amiért is bekerült ide a video, az nem csak az, hogy jó muzsika, hanem mert igen jól láttátok, 3 Folk Errorhoz igen kötődő fiatal ember is megjelenik az Ethnokol muzsikusai között. Mégpedig:

 

krippa folk error

Kisgyőri Krisztián /Krippa/

Aki nem ismerné, az nem valami nagy FolkError ismerő. Krisztián az alakító gárda egyik fő embere volt, fúvós poszton. Az első fellépésünk is nek volt anno köszönhető. Most jelenleg az Ethnokol bőgőse többek között, frissen diplomázott dunakanyari népzenész emberke:)

 

könczei folk error

Könczei Nagytéma Bálint

Őt is igen sokszor láthattátok már velünk, mivel ő a segítség harmónikás-brácsásunk, amikor Lacika nem tud elszabadulni egyéb teendői miatt. Nem akarok számolgatni, de tuti megcsinált má vagy 20-30 fellépést velünk. Például most hétvégén a Take5-ban/arról írás később:)/ Báint is egy igen tehetséges muzsikus a Nyíregyi Fősuli levelezős népzenéjéről, sőt az édesapja meg a DunaTv népzenei műsorainak főszerkesztője. Az Ethnokol zenekarnak pedig a brácsósa:)

És végül de nem utolsósorban

 

tomi folk error

Dezsőházi Fasthend Tomi:)

Na, őt remélem nem kell senkinek bemutatni, ő a zenekar régi, és jelenlegi egyik prímása:) És az Ethnokolban is gyorskezűzik.

Szerintem amúgy jó kis muzsikát nyomnak, érdemes meghallgatni őtetet. 6an vannak, női ének, harmónika, prímások, brácsó, bőgő, cimbalom. Akkor inkább mégiscsak 7en.:) Vag ymostmár nem tudom. Zenéjükben keveredik a századforduló kávéházi hangulata a jó kis magyaros balkános népzenei motívumokkal. Jó zenészek, jó zene.

Ehun e a honlapjuk: http://www.myspace.com/ethnokol itt vannak zenék is meg koncertidőpontok.

Remélem azért ha megszeretitek őket, annak ellenére jöttök még Folk Error koncira is;)

Üdv innen is nekik:)

 

/folkerror.blog.hu-ról másolva, publikálás: 2008.09.30. 12:49/

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua