Elkészült a videoklippünk!!!

2010. június 7. 21:46 • bodogei, fokk, kenderkoc, klip, pixelfilm, puszta. muzsika, video

 

Elkészült végre az első hivatalos, tényleg profi videoklippünk, hála a Pixelfilmnek, a FOKK-nak, a Kenderkóc Hagyományörző Egyesületnek és persze a PANKKK-nak, akik segítettek a létrejöttében.

De mielőtt megnéznétek, kicsit hadd húzzam az időt:) (Ha valaki türelmetlen, húzza nyugodtan a lap aljára az oldalt, de akkor lemarad a sztoriról:))

 

 

 

 

Kenderkóc Hagyományörző Egyesület útban a helyszínre

 

 

 

Március végén kezdtük el az egyeztetéseket Tokay Petiékkel a Pixelfilmtől, hogy meg kéne csinálni egy klipet, és hogyan, és melyik számra, és hol, és miért, és mennyiből, és mikorra stb. Szóval volt mit megbeszélni. Sokadik nekifutásra kiválasztottuk a Bödögei galambozót, hogy miért, az maradjon titok;)

 

Szóval megbeszéltük, hogy akkor az a dal legyen, Pallag Peti a Pixeltől elkészítette a klip szinopszisát (rövid sztori – bocs, én pl nem tudtam), ami igencsak mókásnak tűnt nekünk, el is fogadtuk, persze kicsit egy sör mellett koncepcionáltunk is. Tamás, Züzü, Balázs, én és két kedves hölgyismerősünkkel az Arizonában egy sör mellett megírtuk nagyjából, milyen részekre melyik sztori menjen.

 

 

PIXELFILM Kft. jimmy jib szerelés közben

 

 

A történet nem túl bonyolult, annál inkább hozzánk illő:

Pusztaság, Verácska tereget, Peti, az ura meg ittasan pihen a padon, és persze nem segít. Megjelenik két ittas egyén, Attila és Levi, akik bulájból jönnek, hoznak magukkal két zenészt is, akik húzzák nekik az úton, Tamást és Lacikát. Meglátják Verát, inzultálják, erre megjelenik a két talpig úriember, Züzü és másik Ati, akik meg akarják védeni Verát, miközben körbehajkurászik mindenki mindekit Balázs körül, aki csendesen pihen-ne egy talicska mélyén. Erre felkel Peti is, összverekedés, amibe beszállnak a földről munkából betérő emberkék, és csihipuhi kezdődik. Persze a végére mindenki egymást ölelve nem kissé illumináltan elsétál a pusztába. Tiszta pusztaromantikaindulabakterház:)

 

 

Pallag Péter rendező instrukciói

 

 

Miután ezt jól megbeszéltük, jöhetett az időpont egyeztetés, amiben sajnos az égiek nem segítettek. Sokadik nekifutásra sikerült találni egy olyan hétfőt, mikro mindenki ráér, nincs belvíz, nincs térdig érő sár a földúton, és meg tudjuk közelíteni a Csenkey tanyát, amiért utólag még egyszer nagy köszönet!

 

 

A táncos lányok helyszínbejáráson

 

A forgatás május 24-én, pünkösd hétfőn történt meg.

 

Hétfő reggel 6 órára kiutaztunk a tanyára. Amíg a stáb bejárta még egyszer a területet, megnézve hol vannak még megközelíthetetlen helyszínek, és ez alapján korrigálják a forgatási tervet, addig a zenekar tagokat a sminkes és a fodrász vette kezelésbe.

Fürdik a gazda

Reggel 7 órától elkezdődött a forgatás. Először minden tagról készült egy személyes felvétel, majd kettes, hármas felvételek, végül a délelőtt lezárásaként össz-zenekari felvételek a puszta közepén egy pipacs mezőn. Délben megérkezett a táncegyüttes is, akik próbával kezdték a napjukat, majd felvették a jelmezeket, és elkezdődött a koreográfiájuk leforgatása egy lovas karám közepén. Miután többször felvették a jelenetüket és kellően elfáradtak a táncosok, elkezdődött a tulajdonképpeni történet leforgatása, amihez a zenekar tagok már átöltöztek. Ezzel a lépéssel – bár az eső megpróbálta egyszer megakadályozni – végül délután 4 körül végzett a stáb.

Készül a puszta ebéd

Ekkor egy bográcsos pusztai ebéd közbeiktatása után – melyet a helyszínen lévő segítők készítettek el nekünk slambuc formájában - leforgattuk a zenekar és a táncegyüttes közös jelenetét is, egy tömegverekedést, melynek során néha túl jól is sikerült a szerepbe való beleélés. Ennek a jelenetnek a befejezése után a végső képek lettek leforgatva, melynek során mindenki megbékélve elsétál a pusztában.

 

Pihenés közben a stáb és a zenekar

 

A forgatási helyszínt végül a rendrakás után az utolsó ember este 8-kor hagyta el.

A forgatás során 2 darab CANON 5D Mark kamerával és egy jimmy jib-el dolgoztunk, összesen másfél terrabyte-nyi anyag lett leforgatva HD minőségben.

Verekedős jelenet

A forgatási napon összesen 35 fő vett részt; 9 zenész, 14 táncos, a PIXELFILM Kft. 5 fővel, 1 fő sminkes, 1 fő fodrász, valamint 5 fő egyéb technikai segítő.

A hazautazás után a PIXELFILM az idő rövidsége miatt haladéktalanul elkezdte a vágási és utómunkálatokat, majd néhány nappal később elküldték nekünk megtekintésre és esetleges javításokra a klip próbaváltozatát. A zenekar és a résztvevők egyöntetű véleménye alapján elfogadtuk ezt változatot. Mindenkinek nagyon tetszett a megvalósítás, mert sikerült egy, a Folk Error zenéjéhez igazán hozzáillő, nem túl modern de nem is nagyon népies, vidám, látványos, fiatalos és szórakoztató videót forgatni a viszontagságok ellenére. Ezután a PIXELFILM elkészítette a végső változatát a klipnek, ezt láthatjátok mától reméljük minél több helyen!

Pallag Peti instrukciói a zenekarnak

A forgatás és a program résztvevői:

 

Folk Error zenekar:

Liska Veronika – ének, Samu Zoltán – hegedű, Dezsőházi Tamás – hegedű,

Bálint Levente – klarinét, Kaszap Atilla – brácsa, Palazsnik László – tangóharmónikaNádas Péter – gitár, Kovács Balázs – basszusgitár, Szendrei Attila – dob

 

 

PIXELFILM Kft.

Pallag Péter – rendező, operatőr

Tokay Péter – rendező, operatőr

Tokay Réka - gyártásvezető

Dudás Anna – rendező asszisztens

Sitkei Szabolcs – segédoperatőr

Makovinyi András - technikus

 

Kenderkóc Hagyományörző Egyesület:

Csenkey Orsolya, Baranyai Hajnalka, Béres Marianna, Hegedűs Zsuzsa, Bíró Brigitta, Gali Tünde, Tóth Gabriella, Nádas Márton, Tóth Máté,  Nagy József, Nagy Szabolcs, Joó Gábor, Baranyai Péter, Ecsedi Dávid

 

Technikai személyzet, segítők:

Galovics Ágnes – smink, Bálint Kinga , Ifj. Hegedűs Ferenc , Karácsony Judit, Veres Norbert, Szabolcsi Ildikó

 

 

Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki kinn volt, aki segített, aki nem volt kinn de nélküle nem jöhetett volna létre, és reméljük, mindenki nagyon jót és nagyon sokat fog szórakozni:)

 

 

És akkor a sokat emlegetett videó - csak HD-ben szabad nézni:):

 

 

 

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua