-=NEWS=-

2008. szeptember 5. 17:02 • újságcikk, interjú, nepzene.hu

 

Folk and roll.
2008-08-27 22:52:51
folkerror Nem! Nem véletlenül cseréltem az „r” betűt „f” betűre - manapság ugyanis az „r” már nem trendi. Az új irányzat, vagyis a nyú sztájl a folk and roll, és ehhez igyekezzünk hozzászokni! És ahhoz is, hogy ennek a furcsa kifejezésnek létezik egy szinonimája is, az úgynevezett világzene.

Bizonyítékul egy olyan zenekart tudok felmutatni és határozottan ajánlani, akik ezeket az újhullámokat mind jóól figyelembe vették zenekaruk alapításukkor. Világzenét játszanak, vagyis a bandán belül megjelennek az autentikus hangszerek, így  a hegedű, brácsa, kaval, de hogy korunk nyomait is rajta hagyják a zenekaron, megfűszerezték a hagyományos hangszereket, új „instrumentekkel”.Így dobbal, basszusgitárral, stb. A Folkerrort, hisz így nevezték el magukat, szinte, szinte minden fesztivál plakátján fel lehet fedezni, de hallani is sokat lehetett róluk, például egy bizonyos kereskedelmi csatorna „tehetség” kutató műsorában muzsikájukkal táncosokat kísértek, illetve kísérletet tettek arra, hogy a műsor színvonalát feljebb tornásszák.

Nohát, ennyi érdekes információ után még érdekesebb, rövidke beszélgetés Kaszap Atillával a zenekar szívével, lelkével.
-Miért jó a Folkerrorban játszani?

-Azért, mert ez nem egy szigorúan profi, hanem baráti alapokon nyugvó kezdeményezés, lazán vesszük a dolgainkat, és éppen hogy ez ad számunkra lendületet! Az egész zenekar egy nagy buli, ezért is szeretnénk mi lenni a világ legközvetlenebb zenekara!

-Ha én azt mondom Folkerror, akkor te azt mondod...

-...folytonos révület, jókedv, humor, erő, kaland.

-Mi a legkedvesebb emléked a zenekarról?

-Mikor 2006, november 19-én az ABC tehetségkutató verseny magyar szakaszán, az A38as hajó színpadán megtudtuk, hogy  mi nyertük meg az aznapi fordulót, és könnyes szemmel üvöltött minden zenekartársam, persze velem együtt a színpadon.

-Mi a legmulatságosabb?

-Ami vállalható? :) Talán az, amikor bementünk, vidéki, jó értelemben vett suttyókként az RTL klub  stúdiójába, majd perceken belül kereskedelmi csatornás bájgúnárokat varázsoltak belőlünk.

-Mi a legbizarrabb álom amit el tudsz képzelni magatoknak?

-Például a Wembley színpadán több százezer ember előtt játszani, és magyarul konferálni! Meg, hogy a vidéki diszkóban ne amerikai zene szóljon, hanem mikor belépek szórakozni, az a nóta fogadjon, hogy Gyöngyvirágos a türei templom...

Forrás: népzene.hu

http://www.nepzene.hu/?teljes_cikk=100051219870368&tipus=nepzene

 

/folkerror.blog.hu-ról másolva, publikálás: 2008.09.05. 17:02/

Címkék

koncert, video, fesztivál, debrecen, album, buli, 4fordance, azfeszt, budapest, panyola, interjú, pálinka, kobuci, életjel, honlap, muzsika, fénykép, szavazás, fokk, campus, rtl klub, újságcikk, duna tv, népzene, nyíregyháza, klip, klub, stúdió, riport, utazás, csillag születik, youtube, világzene, pucageri, szombathely, savaria, parno graszt, lovarda, a38, perényi 1, magyarbodi, magyarbodogei galambozo, pixelfilm, settenkedo1, bandland, studio, montázs, bürkös, zenelejátszó, honolulu stars, tls, facebook, új album, közösség, skafunderz, karácsony, retro, capmus, perényi egy, cikk csak úgy, valami, kobuci kert, indulj el, árock, csík zenekar, harmónika, dűvő, üdvözlet, rovat, zsenik a hangszereinken, dr valter, jobboldal, hajdúböszörmény, lemez, sergent garcia, buggz bunny, hajdú székház, haon, szin, krippa, paula, héjjegykettő, eső, karnevál, tankcsapda, könczei, ethnokol, rákoskert, nepzene.hu, toma, próbaterem, dezsőházi, Take Five, sheket, angol, sopron, balatonsound, sziget, voltfesztivál, hegyalja
 
 

Archívum

 
  • auto-market.dp.ua